شرایط ثبت شرکت در ترکیه چگونه است؟
یکی دیگر از روش های اخذ اقامت دائم ترکیه، ثبت شرکت و سرمایه گذاری در ترکیه است. اما داشتن برنامه ریزی قبل از شروع سرمایه گذاری به شما کمک می کند تا موفق تر باشید. مدارک مورد نیاز، هزینه ی ثبت شرکت، انواع شرکت ها و … از نکاتی است که باید قبل از اقدام بدانید. در ادامه با آدراپانا همراه باشید.
مطالب مرتبط: خرید ملک در ترکیه |
چرا ثبت شرکت در ترکیه؟
1. برخورداری از اقتصاد موفق و رو به رشد و بازار داخلی بزرگ.
2. با توجه به اینکه بیش از بیست میلیون نفر از جمعیت این کشور را نیروی جوان، فعال و تحصیل کرده تشکیل می دهند این امر برای کارآفرینی و به کارگیری در بیزنس های مختلف بسیار کارآمد می باشد.
3. برخورداری از موقعیت مناسب، کشور ترکیه به عنوان یک پل طبیعی و در واقع یک دروازه بین آسیا و اروپا بشمار می رود و برای همین یک خروجی موثر برای دسترسی به بازارهای اصلی محسوب می شود.
4. کسانی که تصمیم به ثبت شرکت در ترکیه دارند حتی بدون نیاز به شراکت و بکارگیری یک شهروند ترک نیز می توانند به تنهایی و برای خود اقدام به ثبت شرکت نمایند.
5. قبل از اینکه شروع به فعالیت در ترکیه کنید و از همان ابتدا اجازه اقامت یکساله را دریافت می نمایید که در صورت راه اندازی کسب و کار و ادامه فعالیت در ترکیه این اقامت هرساله تمدید می شود تا بعد از پنج سال که شرکت را فعال نگه داشتید منجر به اقامت دائم شود.
6. با ثبت شرکت در ترکیه حتی این امکان را دارید که به نام شرکت مستغلات و یا املاک مسکونی خرید و فروش کنید.

شرایط ثبت شرکت در ترکیه چگونه است؟
اقدام برای ثبت شرکت در ترکیه:
در ابتدا نیاز است که یک برنامه کاری یا بیزنس پلن به کنسولگری ترکیه در کشوری که شهروند آن کشور محسوب می شوید یا در آن کشور اقامت دائم دارید، ارایه دهید و پس از گرفتن تاییدیه باید برای گرفتن مجوز شروع به فعالیت در ترکیه به تایید وزارت کار ترکیه نیز برسد.
از آنجا که در ترکیه قانون سرمایه گذاری خارجی بر مبنای شرایط برابری است، اجازه می دهد که سرمایه گذاران بین المللی از همان حقوق و تعهداتی که سرمایه گذاران داخلی دارا هستند برخوردار باشند، تا با شرایط یکسان و اطمینان خاطر شروع به راه اندازی کسب و کار خود همانند. در ترکیه امکان هر نوع ثبت شرکتی را خواهید داشت که در زیر به چند نوع از محبوب ترین این شرکت ها اشاره می کنیم:

شرایط ثبت شرکت در ترکیه چگونه است؟
-
شرکت با مسئولیت محدود:
شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه حداقل با دو و حداکثر با ۵۰ شریک قابل ثبت است. ( البته طبق قانون جدید شرکت با مسئولیت محدود حتی با یک سهامدار نیز قابل ثبت است) و مسئولیت هر یک از سهامداران در مورد بدهیهای شرکت محدود به مبلغ سرمایهگذاری شده در شرکت می باشد. به زبان سادهتر در صورتی که شرکت ورشکسته شود و نتواند جوابگوی طلبکاران باشد، تنها سرمایه سهامداران از بین می رود و طلبکاران نمیتوانند باقیمانده مطالبات خود را از اموال شرکای شرکت مطالبه کنند. حداقل سرمایه برای تاسیس شرکت با مسئولیت محدود ۱۰۰۰۰ لیر ترکیه می باشد و هر نوع تغییر و انتقال سهم الشرکه شرکا باید در دفتر خانه رسمی انجام شود.
-
شرکت سهامی (خاص- عام):
تاسیس این نوع شرکت نیازمند حداقل ۵ شخص حقیقی و یا حقوقی است. شرکا در قبال دیون و قروض شرکت به اندازه سهم اشان مسئولند. در شرکت های سهامی سرمایه باید به قسمت های مساوی تقسیم شده باشد و هر یک از اجزاء تقسیم را سهم گویند. شرکاء لازم نیست که هر یک فقط یک سهم داشته باشند بلکه هر شریک می تواند به هر مقدار که بخواهد سهم بخرد. بر اساس قانون تجارت ترکیه جلسات مجمع عمومی باید با حضور نمایندگانی از وزارت بازرگانی ترکیه برگزار شود. شرکت های سهامی به دو نوع تقسیم می شود:
– شرکت سهامی خاص: شرکت های هستند که تعداد سهامداران آن زیر ۲۵۰ نفر می باشند.
– شرکت سهامی عام : شرکت های هستند که تعداد سهامداران آن بیش از ۲۵۰ نفر می باشند.
-
شرکت تضامنی:
شرکتی است که تحت اسم مخصوصی بین دو یا چند شخص حقیقی با مسئولیت تضامنی تشکیل میشود و اگر دارایی شرکت برای پرداخت تمام قروض شرکت کافی نباشد٬ هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض میباشند.
-
شرکت مختلط:
در این نوع شرکت یک یا چند نفر شریک، ضامن تمام دیون و دارای سهم الشرکه می باشند و دیگر شرکا در مقابل دیون شرکت فقط به نسبت سرمایه خود در شرکت مسئولیت دارند. اشخاص حقوقی نمی توانند جزو شرکاء ضامن باشند.
مقبولترین و بیشترین انواع شرکت که در ترکیه ترجیح داده می شود به ترتیب شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص میباشد.
-
موسسات مالی (صرافی):
تاسیس این گونه موسسات مالی در قالب یک شرکت سهامی ممکن می باشد. لیکن تاسیس این نوع موسسات مستلزم اخذ مجوز از سازمان های مربوطه است که این سازمان ها فعلا مجوز صادر نمی کنند. با این وجود تاسیس این گونه موسسات مالی با راه کار ویژه ای و به صورتی کاملا قانونی مقدور است که در صورت مراجعه دوستان متقاضی همکاری لازم به عمل خواهد آمد.

شرایط ثبت شرکت در ترکیه چگونه است؟
مرحله بعدی ثبت شرکت:
ارایه فرم اساسنامه شرکت و انتخاب نام تجاری برای شرکت که باید از طریق سیستم مرسیس (سیستم ضبط رجیستری مرکزی) انجام شود. مرسیس یک سیستم اطلاعات مرکزی برای انجام فرایندهای رجیستری تجاری و ذخیره سازی و ثبت داده ها و اطلاعات در رجیستری اداری الکترونیکی دولت ترکیه می باشد و بر این اساس به کسانی که برای راه اندازی یک کسب و کار اقدام می کنند یک شماره فایل مختص به آن فرد تعلق می گیرد تا بعد از آن به پروسه تکمیل مدارک و ثبت شرکت بیانجامد.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت در ترکیه:
-
اصل پاسپورت هر یک از شرکاء ( با اعتبار بیشتر از 6 ماه )
-
دو قطعه عکس ( رنگی – زمینه روشن )
-
چند اسم انتخابی برای شرکت
-
زمینه فعالیت شرکت
-
داشتن تمکن مالی مناسب با زمینه فعالیت شرکت و پرینت حساب مبنی بر تامین هزینه ی زندگی و مخارج شخص اصلی و همراهان او درکشور ترکیه
-
تعیین درصد سهام هر یک از شرکاء در شرکت
-
تعیین مدیر شرکت (یکی از شرکاء)
-
تعیین آدرس دفتر شرکت در ترکیه
-
دریافت کارت بازرگانی
-
مراجعه به اداره دارایی و اخذ شماره شناسایی مالیات بالقوه (شماره مالیاتی).
-
افتتاح یک حساب بانکی بنه ام شرکت
-
دادن وکالت به شخص تعیین شده از دفتر راهبردی برای ثبت شرکت
-
حداقل سرمایه 10000 لیر ترکیه
-
چاپ رسمی روزنامه شرکت

شرایط ثبت شرکت در ترکیه چگونه است؟